| Wymiar Gox | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Victoria Revens Admin
Liczba postów : 4346 Join date : 30/04/2015 Age : 27
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 7:08 pm | |
| - Niech się pan pomęczy i sam zdecyduje - powiedziałam podnosząc się do góry. Przysunęła się do stolika. - Panu też nalać? - zapytałam napełniając jedną ze szklanek. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 7:13 pm | |
| - Tak, proszę - skinąłem głową odwracając wzrok od okna. - Do dziś są na ziemi potomkowie tych dawnych istot. Dinozaury dzieli się na gadziomiednicze i ptasiomiednicze, z których potomkami tych ostatnich są dzisiejsze ptaki. Można więc w pewnym sensie stwierdzić, że dinozaury nigdy nie wyginęły. Znasz deinocheira? |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 7:19 pm | |
| Odwróciłam głowę w kierunku pana dyrektora słysząc nazwę dinozaura. - A było coś takiego? - zapytałam mając szeroko otwartymi oczami. Pierwsze słyszę o czymś takim. Zgodnie z prośbą nalałam panu Phelesowi wody, po czym podałam mu szklankę. - S'il vous plaît | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 7:27 pm | |
| - Danke schön - odpowiedziałem odbierając od Revens szklankę i pociągając z niej łyk. - Tak, było, w dodatku miało się całkiem dobrze. Kiedy tyranozaur czy wiele innych dinozaurów dwunożnych miały mocno zredukowane przednie łapy, deinocheir miał te łapy długie na dwa i pół metra, a kończące je pazury miały długość trzydziestu centymetrów i niemal dwadzieścia centymetrów średnicy. Dlatego dziś nazywa się go również strasznorękim. Ot, gadzi pierwowzór Edwarda Nożycorękiego czy Freddyego Kruegera. |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 7:29 pm | |
| Kiwałam co jakiś czas głową, jednocześnie popijając wodę. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 7:43 pm | |
| - Prawdę powiedziawszy był to najwyższy mięsożerca, większy nawet od sławnego tyranozaura. Jeśli chodzi o długość pazurów ustępował jedynie terizinozaurowi. Trudno jednak wygrać z nim w tej konkurencji, szpony o długości siedemdziesięciu centymetrów nie są czymś często spotkanym - zakończyłem ten krótki opis drapieżnika. |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 7:46 pm | |
| Pokiwałam głową. - A wolał wolne przestrzenie, czy lasy? I czy był samotnikiem czy może jednak żył lub polował w stadach? - dopytywałam z nieudawanym zainteresowaniem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:06 pm | |
| Podniosłem się do pozycji siedzącej i oparłem plecami o przedni przyczółek. - Żył na terenie dzisiejszej Mongolii w okresie kredy, a trudno ukryć, że całkiem sporą część dawnej Ziemi porastały olbrzymie lasy paproci i skrzypów. Nie były to może dzikie i gęste lasy deszczowe, jednak do stepów im było daleko. Prawdę powiedziawszy część waszych badaczy podejrzewa, że mógł być on roślinożercą, a nawet używać pazurów jaki dzisiejszy leniwiec. Co do polowań, uwierz, wolałem do nich nie podchodzić. Gdy Ziemia była młodsza rzadziej wtrącaliśmy się w bieg wydarzeń. To było ciekawe zoo, nic ponad tym. Trzeba jednak przyznać, że nawet tyranozaur potrafił polować w grupach, co jednak nie obligowało go do wykorzystywania jedynie tej metody. |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:10 pm | |
| Pokiwałam głową. Odłożyłam swoją, pustą już szklankę i ponownie położyłam się na łóżku. - Przepraszam, że zmieniam temat, ale przypomniało mi się coś i chciałam o to zapytać... Słyszałam, że jest pan dyrektorem w jeszcze jednej szkole. To prawda? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:15 pm | |
| Pociągnąłem kolejny łyk wody i spojrzałem na dziewczynę zastanawiając się, skąd o tym wie. - Owszem, w Japonii. Jednak tamtejsza szkołą jest nieco młodsza od tej na Leogrze. Co w związku z tym? |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:18 pm | |
| - Słyszałam też, że jest tam jeden chłopak, który jest synem Szatana. Prawda to? - przeturlałam się na prawy bok, oparłam głowę o dłoń i patrzyłam na pana Phelesa. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:24 pm | |
| Zamarłem wpatrując się w Revens w ciężkim szoku. Owszem, mianowani egzorcyści o tym wiedzieli, tak samo uczniowie Akademii Prawdziwego Krzyża, ale żeby i osoby z Leogry...? Westchnąłem ciężko kiedy pierwszy szok już minął. - Tak. Kogo powinienem oskalpować za rozpowiadanie takich informacji? |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:26 pm | |
| - Proszono mnie żeby nie wspominać od kogo i w jaki sposób się dowiedziałam - odpowiedziałam z uśmiechem. - To aż taka tajemnica? Dotychczas myślałam, że to zwykła bajeczka. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:29 pm | |
| - Nie, od kiedy wie Watykan i uczniowie klasy dla egzorcystów z Japonii nie jest to już nic tajnego, niemniej jednak nie uprawnia to nikogo na rozpowiadanie wszystkiego na lewo i prawo. Chłopak ma wystarczające kłopoty... Jeśli mi władze są nieprzychylne, to co dopiero jemu, dzieciakowi nie panującemu nad zabójczą mocą. Nie muszę chyba mówić, że powinnaś zachować to dla siebie? - rzuciłem Victorii znaczące spojrzenie. |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:31 pm | |
| - Nie. Już od paru miesięcy siedzę cicho. - Powiedziałam spokojnie. - A ile ma lat? Ten chłopak. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:38 pm | |
| - Osiemnaście. Nie wierzę w to, ale według waszego prawa jest pełnoletni... Co jest jednak dalekie od dorosłości czy dojrzałości jako takiej - odpowiedziałem odstawiając szklankę na stolik. |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:47 pm | |
| Patrzyłam na dyrektora. - Czyli jest starszy ode mnie... - stwierdziłam z uśmiechem. Byłam ciekawa jak pan Pheles zareaguje na to, że tak się interesuję tą sprawą, czy raczej chłopakiem. - A jak się nazywa? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 8:58 pm | |
| - Rin Okumura. Ma jeszcze brata, Yukio, a ich obu wychowywał mój zmarły przyjaciel. Dlatego jestem zamieszany w tę sprawę. Już dwa razy odsuwałem od niego wyrok śmierci, a dzieciak wciąż jest niesubordynowany. - Tak, Rin był ciekawą istotą, krzyżówką demona z człowiekiem. Na domiar złego byłem jeszcze niedawno jego prawnym opiekunem... |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 9:00 pm | |
| - A dałoby radę ściągnąć ich na wyspę? - zapytałam z uśmiechem. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 9:05 pm | |
| - Obawiam się, że ta groźba jest całkiem realna. O ile Yukio jest spokojny i odpowiedzialny o tyle Rin... Cóż, ta wizja wisi nade mną już od jakiegoś czasu, kiedy zarząd uznał, że lepiej przenieść ich do szkoły w całości przeznaczonej dla egzorcystów. Ich, oraz ich przyjaciół wplątanych w całą sprawę. Na dniach mam dostać informacje dotyczące ostatecznej decyzji. - Zainteresowanie Vctorii nie dziwiło mnie zbytnio. Od stanu strachu przed demonami dość szybko przeszła do zainteresowania nimi. |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 9:07 pm | |
| - To ile osób by przyjechało? - zapytałam przysuwając się do pana Phelesa. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 9:12 pm | |
| - Ośmioro plus kot - odpowiedziałem śledząc wzrokiem ruchy dziewczyny. - Doczepienie ich do jakiejś klasy nie powinno stanowić problemu, szkoła, a w szczególności klasy do zajęć dla egzorcystów są większe, niźli w Japonii. W dodatku tutaj nie ma cywili, co znacząco ułatwia sprawę.
Ostatnio zmieniony przez Mephisto Pheles dnia Czw Maj 21, 2015 12:37 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 9:15 pm | |
| - Kot? - nie do końca wiedziałam po co wspomniał o kocie. Kot, który chciał zostać egzorcystą? Nie, to głupie. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 9:17 pm | |
| - Koci demon, dawne bóstwo opiekuńcze pomniejszej świątyni - sprecyzowałem widząc, że dziewczyna nie rozumie do końca, w czym rzecz. |
|
| |
Victoria Revens Admin
| Temat: Re: Wymiar Gox Sro Maj 20, 2015 9:19 pm | |
| Pokiwałam głową. Takie buty. - Zagramy w pytania? - zapytałam z szerokim uśmiechem, jednocześnie podniosłam się do pozycji siedzącej. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Wymiar Gox | |
| |
|
| |
| Wymiar Gox | |
|